Vikend izlet – 2. del – Hakone

Zjutraj smo se z busom odpravili iz Atamija v Hakone. Vožnja je potekala čez slikovito pokrajino in vijugasto cesto. Povzpeli smo se precej visoko in imeli lep razgled na morje in Atami. Kar naenkrat pa se je okolica popolnoma spremenila. Okoli nas je bilo samo zelenje in neprehoden gozd. Večinoma iglavci, bambus in grmičevje. Prav lepo. Po kakšne pol ure vožnje pa… Vau kakšen razgled, odprl se nam je pogled na goro Fujisan. 🙂 Jeee, to je namreč poleti skoraj nemogoče. Večinoma se oblaki in meglice spustijo prenizko in zakrijejo pogled. Včeraj pa smo imeli srečo. 😀 Gora Fuji (3776) je najvišja gora Japonske in v sezoni se nanjo zgrinjajo množice ljudi.

Po slabi uri vožnje, smo prispeli v nacionalni park Hakone. Hakone je prelepo, zeleno področje, ki leži zelo blizu gore Fuji, hkrati pa je manj kot 100 km oddaljeno od Tokia. Torej idealno, za vikend pobeg iz mesta. Tudi tu se nahajajo vrelci termalne vode in razni spa-ji. Na prvi pogled je področje podobno Bledu. Na enem delu parka, se razprostira jezero, ki ga obdaja zelenje in sprehajalne potke.

Mi smo si najprej privoščili vožnjo po jezeru Ashi. Ladja nas je popeljala do prijetnega Moto-Hakone. Tam smo obiskali svetišče. Na japonskem najdeš svetišča povsod, tako kot pri nas cerkvice. Pri nas ima vsak kucelj cerkev, tu ima vsak kotiček svoj “shrine” (svetišče). No, to svetišče je kar popularno in vsi se napotijo na ogled. Po poti smo se sprehodili čez nasad ceder. Nekatere so tudi starejše od 100 let in res vzbujajo spoštovanje in oddajajo takšno posebno energijo… Pot smo nadaljevali s sprehodom ob jezeru in kosilom. Tu, za razliko od Atamija, najdeš restavracije in lokale s pogledom na jezero in celo zunaj lahko sediš! Kar je zelo, zelo redko. Prej izjema, zato smo se toliko bolj razveselili, ko smo lahko pojedli kosilo zunaj, s pogledom na jezero. 🙂

Žal, čas, ko se imaš lepo, prehitro teče in morali smo se odpraviti proti domu. Na poti smo se ustavili v Hakone-Yumoto. Tu je izhodiščna točka za odhod domov, ali pa za nadaljevanje poti okoli nacionalnega parka. Mi smo si ogledali še izvir slapov in tržnico, nato pa krenili proti domu. Hakone je na nas naredil velik vtis in komaj čakamo, da se vrnemo in raziščemo še preostali del parka. Namreč, v vsakem letnem času, je park nekaj posebnega.

Vikend je čisto prehitro minil in že smo doma. Marko v službi, kjer “Kerr-ira” magnete, Zoja in jaz pa čakava, da bo nehalo deževati, da se odpraviva na sprehod. 🙂

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s