Yakiniku – meso na žaru

Ljubitelji mesa na žaru, pozor, tudi tu imajo radi žar. Celo tako zelo, da ga imajo kar v gostilni na mizi. 🙂 Yakiniku v prevodu pomeni, meso na žaru. V bistvu gre za koščke (velike za en ugriz) govedine, ali svinjine, ki si jih sam spečeš na žaru. Yakiniku restavracije so izredno priljubljene in hitro se lahko zgodi, da v vrsti čakaš za prosto mizo.

Te restavracije so res super. Posadijo te za mizo, ki ima v sredini plinski žar. Nato si naročiš različne kose govedine in/ali svinjine, ki so lahko že marinirane, ali tudi ne. Poleg lahko naročiš še riž, zelenjavo (ki jo po želji tudi spečeš), solato, juho, kar ti srce poželi. Midva z Markom sva si seveda zaželela meso in komaj sem čakala, da vidim kako to izgleda. 🙂 Ko dobiš meso na mizo, košček po košček pečeš na rešetki. Vmes si pripraviš omakice, ali glodaš riž. Po parih minutah, ko je meso pečeno, pa ham, po njemu. Njam, kako je to dobro. 😀 Hitro ti je jasno, zakaj je yakiniku tu zelo priljubljen. Sem prepričana, da bi bil tudi pri nas.

Je pa slaba stran teh restavracij, da so lahko precej zadimljene. Sicer imajo dobro ventilacijo, ampak vseeno. Če si, na okoli 20 mizah hkrati, vsi žarčijo, je to neobhodno. Še posebej v času večerij, ko je največji naval. Ampak, meso je tako dobro in še doživetje, ko lepo cvrči med peko, odtehta dim. 🙂

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s