Piknik v Tokiu

Ponovno je za nami vikend in že je ponedeljek. Vikendi so nam najljubši, saj smo vsi trije skupaj in uživamo v razno raznih dogodivščinah.

Trenutno je tu deževno obdobje in vsak sončen dan je več kot dobrodošel za uživanje na prostem. V nedeljo smo imeli srečo in po enem tednu je na plano pokukalo sonce. Dopoldan smo spakirali potrebščine za piknik in krenili proti Tokiu. Plan za nedeljo je bil, piknik v Ueno parku, z našimi novimi znanci. Na ambasadi sem spoznala simpatično Tino, ki ima deset mesečnega fantka Yana in hitro sva se dogovorili za srečanje. Dobili smo se v parku, našli prijeten kotiček pod krošnjami dreves in uživali.

Tina prihaja iz Slovenije in je študirala Japonščino. V Tokiu je že pet let in tu je spoznala svojega moža, ki prihaja iz Malezije. Spoznala sta se, kje drugje kot, v Tsukubi. 🙂 Tina je bila tu na izmenjavi, Chai, pa je delal na inštitutu. Chai je tudi raziskovalec s področja materialov in živi na Japonskem je že celih 11 let. Kako je svet majhen, a ne. Sami raziskovalci na kupu. 🙂

Dan je neverjetno hitro mini. Mi smo klepetali, Yan in Zoja, pa sta tudi uživala po svoje… Na koncu smo se dogovorili, da druženje čim prej spet ponovimo.

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s