Sobotni izlet z avtobusom

Zadnjo soboto v oktobru, smo se udeležili izleta z avtobusom. Osebje, ki dela tu v Ninomiyi, je organiziralo lušten, enodnevni izlet. Obiskali smo akvarij in tržnico v Oaraiu, potem smo trgali kakije in izlet zaključili pri proizvajalcu sakeja.

Zjutraj smo se lepo nagnetli na bus in komaj čakali, da pridemo do mesta Oarai. Oaraji leži 70 km zahodno od Tsukube. Mesto je znano po dolgih plažah, ki so v užitek predvsem surfarjem. Mi smo se poleti skušali tam kopati, ampak neuspešno. Valovi so tako ogromni, da ni šanse, da bi plaval. Pač robustna obala Pacifika. Imajo pa super akvarij. Baje največjo zbirko morskih psov na Japonskem. 🙂 Najprej smo si ogledali šov delfinov in morskega leva. Ful lušno, še Zoja je uživala. Potem pa še vse živali, ki tam kraljujejo. Poleg delfinov, morskih psov, meduz, imajo še cel kup ribic, ki jih najdeš ob koralnih grebenih. Imajo tudi delfine, tjulne, neke ful smešne race… No, verjetno niso race, ampak so jim podobne. 😀 Skratka, tri ure so minile, kot bi mignil.

 

Nato smo sli še na mestno ribjo tržnico. Noro, koliko morske hrane, pa tako poceni. Joj, v Sloveniji, bi umirala za take ribe, rake, ma ni da ni. To je prednost Japonske, vsaj morska hrana je poceni in zelo zelo dobra. 😛

 

Po pasenju oči na tržnici, smo se peljali nazaj proti domu, pod goro Tsukuba, na pasenje in nabiranje kakijev. Njami, kako so dobri kakiji. Kakijev imajo malo morje in razen na takšnih kaki farmah, jih niti ne obirajo. Spet neke čudne japonske fore. :/ Mi smo se kakijev najedli do sitega, naredili skupinsko fotko in odbrzeli na zadnjo lokacijo. Farma sakeja.

Sake je riževo vino, ki vsebuje od 18 do 20 vol% alkohola. Sake nastane s fermentacijo fino brušenega riža. Postopek izdelave je podoben kot pri pivu. Med fermentacijo poteka pretvorba iz škroba, v sladkor in nato v alkohol. Sake se postreže v keramičnem lončku, ali v prozornem kozarcu in rahlo topel. Je zanimivega okusa, ampak precej neizrazit. Veliko se uporablja tudi za pripravo japonskih jedi.

Po okušanju sakeja, smo se prijetno utrujeni, odpravili proti domu. 🙂

p1120469_xlarge
Skupinska fotka. (foto: šofer busa 🙂 )
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s